Politie houdt tien jongemannen aan na gevecht met BOA's

Op donderdagavond 13 mei was een groep jongeren in de trein van Zwolle naar Kampen erg vervelend. Een van hen werd in de trein door treinpersoneel aangesproken op het feit dat hij geen mondkapje droeg. Waarop de groep vervelend werd tegen het treinpersoneel en op station Zwolle Stadshagen de trein uitrende.

De groep bleef wachten bij de bushalte bij het station en wilde op een gegeven moment weer verder met de trein. Toen een van de BOA’s de man die geen mondkapje had gedragen wilde bekeuren, kwamen er twee personen tussenbeide en verhinderden dit. Hierna ontstond er het nodige duw- en trekwerk waarna het incident escaleerde tot een gevecht. Na het gevecht ging de groep er vandoor over de Belvederelaan in de richting van het centrum van Stadshagen. De politie hield in totaal tien jongeren aan voor openlijke geweldpleging tegen personen op diverse plekken in Stadshagen. Het gaat om jongemannen in de leeftijden van 17, 18 (5x), 19 (2x) en 20 (2x) jaar waarvan negen afkomstig uit IJsselmuiden en een uit Kampen. Drie BOA’s deden aangifte van openlijke geweldpleging.

Getuigenoproep
Voor het onderzoek in deze zaak is de politie op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien van dit incident of beschikt u over andere informatie zoals bijvoorbeeld camerabeelden van het incident of van hetgeen er aan vooraf ging, dan komen we graag met u in contact. U kunt uw melding doorgeven via het onderstaande tipformulier of u kunt bellen met telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.