Verstappen: "Vandaag waren we gewoon niet snel genoeg"

Ondanks een goede start waarbij Max Verstappen de leiding nam kon hij de race niet naar zijn hand zetten. De Mercedes in handen van Lewis Hamilton was vandaag sneller en Verstappen zag ook geen mogelijkheid om de Brit alsnog slimmer af te kunnen zijn. Ze waren vandaag gewoon beter zo concludeerde de Nederlander.

"Ik kon het zien aankomen. Op de zachte banden was Hamilton al sneller en op de medium compound banden had hij duidelijk meer snelheid. Er was niet veel meer wat we konden doen. Ik heb geprobeerd zo goed mogelijk mijn race te rijden en met mijn banden om te gaan, maar op de één of andere manier zijn we wat langzamer en slijten onze banden iets meer. Toen Hamilton een tweede stop maakte, wist ik dat het over was. Ik had al moeite met de banden en je kon zien dat hij elke ronde dichterbij kwam. Ik was dus een makkelijke prooi", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"De start was prima. Bij de eerste bocht is het zo dat degene die het laatste remt als eerste eruit komt. Ik ben er vol voor gegaan, anders zou het een lastig verhaal worden om ervoor te blijven. Toen we eenmaal op kop lagen, heb ik er alles aan gedaan om ervoor te blijven, maar vandaag waren we in ieder geval gewoon niet snel genoeg", zo vulde Verstappen aan.

De Nederlander denkt ook niet dat een extra stop nut zou hebben gehad. "Als je aan de leiding ligt, wil je niet in het verkeer komen na je pitstop. Maar, het is natuurlijk makkelijker als je een duidelijk voordeel hebt. Als wij een tweede stop hadden gemaakt, weet ik niet of we ons terug hadden kunnen knokken. Desondanks heb ik alles geprobeerd wat ik kon."

Duidelijk is dat Mercedes voorlopig overhand heeft in de titelstrijd, uiteraard geeft Verstappen niet op. "Het is duidelijk dat we nog niet zijn waar we willen zijn. We moeten nog hard pushen om ze bij te halen, want op dit moment zijn we iets langzamer. Maar, vergeleken met vorig jaar is het nog steeds een grote stap voorwaarts."