Uitslag FC Emmen - FC Groningen

Na drie nederlagen op rij heeft FC Groningen weer eens gewonnen. FC Emmen werd met 4-0 verslagen.

Groningen, met Arjen Robben in de basis, begon goed aan de wedstrijd. Het was echter Emmen met de eerste kans op een doelpunt. De Leeuw ontsnapte aan de buitenspelval en legde de bal terug op Peña, die Padt tot een goede redding dwong.

In het vervolg was Groningen heer en meester. Zo waren er onder meer kansen voor Van Hintum en Dankerlui. In de 28e minuut kwam Groningen dan ook op voorsprong nadat Bart van Hintum een vrije trap via de grond in het doel van FC Emmen kopte. Ook in het vervolg van de eerste helft was Groningen de betere ploeg en Arjen Robben liet een paar maal zien dat hij nog prima kan voetballen.

In de 52e minuut verdubbelde Groningen de voorsprong. Het was Robben die een vrije trap bij de eerste paal legde, waarna Da Cruz de bal in de korte hoek tikte. Het was ook Da Cruz die de 3-0 maakte nadat hij na een assist van wederom Robben het steekpassje op waarde schatte. Invaller Abraham zorgde negen minuten voort= tijd voor de eindstand nadat hij de bal simpel langs Verrips tikte.