Metro Exodus Enhanced Edition voor pc is uitgebracht

Deep Silver en 4A Games brengen vandaag Metro Exodus PC Enhanced Edition uit: een update die de kracht van Ray Tracing-capable GPU’s gebruikt voor een flinke visuele upgrade. Er is ook bevestigd dat op 18 juni 2021 een gratis Gen 9 upgrade verschijnt voor Xbox Series X|S en PlayStation 5.

Metro Exodus PC Enhanced Edition levert Ray Tracing-functies, inclusief Advanced Ray Traced Reflections, en ondersteuning voor de veelgevraagde DLSS 2.0 op Nvidia-hardware, die goed is voor scherpere details, verbeterde framerates en hogere resoluties. Deze update kwam tot stand in samenwerking met Nvidia en verbetert de al bestaande Ray Traced Global Illumination-technologie die bij de originele release van Metro Exodus elke lichtbron volledig Ray Traced maakte, en implementeert Ray Traced Emissive-technologie van de The Two Colonels-uitbreiding in de hele game.

Als minimale specificatie is er een voor Ray Tracing geschikte GPU vereist en deze editie wordt geleverd als een apart product. In plaats van een simpele 'patch' voor het basisspel wordt de upgrade aangeboden als een gratis extra game voor alle bestaande Metro Exodus pc-spelers.

De Gen 9-versie van Metro Exodus op consoles draait op 4K / 60FPS met volledige Ray Traced-belichting op PlayStation 5 en Xbox Series X. De basisgame en DLC-uitbreidingen maken beide gebruik van de Ray Traced Global Illumination (RTGI)-techniek en de Ray Traced Emissive Lighting-techniek die debuteerde in de originele release van Metro Exodus en de The Two Colonels-uitbreiding.

Op de next-gen consoles zijn er veel kortere laadtijden dankzij de SSD-opslagoptimalisatie van deze consoles. Daarnaast zijn er 4K-texture packs en diverse platformspecifieke functies, waaronder ruimtelijke audio, controller-latentie-verbeteringen op Xbox, en ondersteuning van de haptische functies van de Dual Sense-controller van PlayStation 5.

Deze verbeteringen komen beschikbaar als gratis upgrade voor alle Gen 8-bezitters, of via de Metro Exodus Complete Edition: een nieuwe, fysieke editie voor nieuwe spelers met daarin de basisgame maar ook de twee DLC-uitbreidingen: The Two Colonels en Sam’s Story.