Chelsea naar Champions League-finale tegen City

Chelsea heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de Champions League. De ploeg was na de 1-1 in Spanje vorige week dit keer met 2-0 te sterk voor Real Madrid en neemt het op 29 mei in Istanbul op tegen Manchester City.

De Londense club nam vroeg het initiatief, waarbij een goal van Timo Werner wegens nipt buitenspel werd afgekeurd. Real kreeg de eerstvolgende grote kans, maar Edouard Mendy tikte de prima poging van Karim Benzema uit de hoek van zijn goal.

Gelijk daarna sloeg Chelsea terug, dit keer was het raak én telde de goal: N'Golo Kanté en Werner combineerden teamgenoot Kai Havertz vrij, die de bal over Thibaut Courtois op de lat wipte, maar wel zag hoe Werner de rebound verzilverde.

Mendy hield de ruststand op 1-0 nadat hij een kopbal van Benzema keerde, waarna het voor de Madrilenen gedaan leek. In de tweede helft kregen ze niet veel meer voor elkaar, Havertz raakte de lat nog eens, Thiago Silva kopte net over en Mason Mount schoot net over.

Een grote kans voor Havertz en Werner om de genadeklap uit te delen werd vernaggeld, Kanté stuitte op Courtois en Havertz zat er net naast bij een pass van Christian Pulisic. Diezelfde Pulisic stelde vijf minuten voor tijd Mount in staat om de wedstrijd met een hard schot dan toch te beslissen: 2-0.