Proud Boys populair bij Aziaten na voortdurend anti-aziatisch geweld

De rechts georiënteerde patriottenorganisatie 'Proud Boys' krijgt de laatste tijd verdraaid veel geld gedoneerd van voornamelijk Amerikanen van Aziatische afkomst. Meer dan 80 procent van de meest recente donaties komen van donateurs met Aziatische namen.

Vooral immigranten uit China, HongKong en Taiwan steunen de groep, blijkt uit de data die klokkenluiders-site Distributed Denial of Secrets publiceerde. Een donatiepagina om gewonde Proud Boys-leden financieel te steunen, nadat zij gewond raakten tijdens gevechten met Antifa en BLM, kreeg meer dan 80.000 dollar van immigranten.

De aziaten zouden de Proud Boys voornamelijk zien als de groep die hun kan verdedigen tegen aanvallen van de communistische Antifa en marxistische BLM. Rebecca Kwan doneerder 500 dollar, voornamelijk vanwege de strijd van Proud Boys tegen Antifa. "Je moet je voorstellen dat wij uit communistisch China komen en het bevalt ons hier prima. Wat voor goeds komt er van Antifa, zij plunderen en vernielen alleen maar winkels."

De recente aanvallen van zwarte Amerikanen tegen Aziaten speelt ook een rol. De leider van Proud Boys, Enrique Tarrio, zei het als volgt: "Ik ben blij dat Aziaten de Proud Boys steunen vanwege de voortdurende haat en de meedogenloze aanvallen die ze van BLM-supporters krijgen te verduren."

De Proud Boys voelen zich overigens geen blanke supremacistische organisatie of een gewelddadige straatbende, maar een groep patriotten die bereid zijn het vuile werk op te knappen waarvan ze zeggen dat de Amerikaanse politie en politici dat niet zullen doen.

Donald Wang uit Queens doneerde 50 dollar. "De Proud Boys beschermen onschuldige mensen. Veel van mijn buren steunen hen." Vergelijkbare boodschappen zijn veel te lezen op de donatiepagina's voor de Proud Boys. Anderen vrezen de extreemlinkse ideologie van Black Lives Matter, waarvan oprichter Patrisse Cullors eerder al zei dat zij getrainde Marxisten waren.