Voorbijganger vindt afgehakte hondenpoten in grasveldje

Maandagmorgen 3 mei vond een voorbijganger op een grasveldje in Emmeloord twee hondenpoten. De politie heeft de lichaamsdelen naar een dierenarts gebracht die de pootje heeft onderzocht.

De dierenarts bevestigt dat het gaat om hondenpoten en zegt dat ze zeer vermoedelijk zijn verwijderd op het moment dat het dier nog leefde.

De politie is een onderzoek gestart om erachter te komen wie dit heeft gedaan en zoekt getuigen. De poten zijn op maandag 3 mei om 10 uur gevonden op een grasveldje vlakbij de Schoenerstraat te Emmeloord, daar waar de Urkervaart de Lemstervaart kruist. Het hondje is een zogenaamde bastaard, woog tussen de 10 en 15 kilo en heeft een zwart en rood/bruine vacht.

De politie wil graag deze zaak graag oplossen en wil graag weten of er iemand is die een hond mist of de hond herkent aan de beschrijving. Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die iets opvallends gezien hebben op deze locatie voor of rond 10 uur maandag 3 mei. Informatie kan worden doorgegeven aan het politie wijkteam Noordoostpolder via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.