Moederbedrijf Bavaria neemt brouwerij Uiltje over

Swinkels Family Brewers heeft de Haarlemse bierbrouwerij Uiltje overgenomen. Daarmee krijgt het brouwersconcern uit Lieshout er weer een extra merk bij. 

Uiltje Brewing Company staat bekend als eigenzinnige bierbrouwerij, met een sterk merk dat naam maakte met opvallende illustraties op het blik. Door de toevoeging van deze craft bierbrouwerij wordt het totale bierportfolio van Swinkels Family Brewers verder versterkt. Voor Uiltje Brewing Company zelf betekent het dat de brouwerij gebruik kan maken van de kennis en ervaring van het familie en zich kan toeleggen op kwaliteit en creativiteit. Een grote wens van oprichter Robbert Uyleman. 

Hij richtte de Haarlemse brouwerij in 2012 op. De brouwerij brouwt inmiddels 10.000 hectoliter bier per jaar en er zijn 27 mensen werkzaam. Uiltje Brewing Company biedt tientallen bieren aan en brengt bijna elke week een nieuw bier uit. Bekende bieren van de brouwerij zijn onder andere Bird of Prey, Trackdown, Dikke Lul 3 Bier! en de alcoholarme Superb-Owl. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid willen de partijen niet bekendmaken.

Swinkels Family Brewers is al het moederbedrijf van bierbrouwerijen Bavaria, Palm, De Hoorn, Rodenbach en De Molen. Daarnaast heeft de brouwer haar positie vergroot door de overname van Bier&cO, een van de grootste speciaalbierimporteurs van Europa.

Ruben Korthuis, Algemeen Directeur van Uiltje Brewing Company: “Wij verheugen ons enorm om onderdeel te worden van Swinkels Family Brewers, een mooi familiebedrijf met een ontzettend lange bierhistorie. We zien zoveel kansen en willen graag verder groeien. Met Swinkels Family Brewers halen we zoveel technische kennis in huis. Want de keuze voor deze grote stap is niet in de laatste plaats een keuze voor groei, maar een keuze voor kwaliteit en creativiteit. Via Bier&cO zijn wij met Swinkels Family Brewers in contact geraakt en was het wederzijds vertrouwen een essentieel element. Daarnaast weten we dat Swinkels Family Brewers een sterke ondernemersgeest heeft waarbij we ons erg thuis voelen: voor ons een perfecte match.”