COVID-19: 5373* nieuwe besmettingen en 31 doden, totaal 1.472.674 en 17.093

LET OP: Het RIVM maakt dinsdag melding van 5.373 positieve testen. Dat zijn er minder dan het werkelijke aantal, gezien het instituut opnieuw met een ICT-storing kampt. Dat meldt het RIVM bij de publicatie van de weekcijfers.

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 5373 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.472.674 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 335 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1777 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 57 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 820 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 31 overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 17.093 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

De dagelijkse cijfers over het aantal toegediende vaccins worden weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen met klachten zich laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.

RIVM
RIVM