F1 krijgt sprintraces en vrijdagse kwalificatie nog dit jaar

Interessant nieuws, om het zo maar te noemen, voor de Formule 1-liefhebbers: in drie raceweekeinden zal dit jaar een sprintrace verreden worden, die als kwalificatie dient voor de Grand Prix op zondag. Niet in de F1 geïnteresseerde jongeren zullen daardoor ineens wél in de F1 geïnteresseerd raken, zo lijkt het wat wereldvreemde Liberty Media te denken.

De opzet zal vermoedelijk toegepast worden in Monza, Silverstone en Interlagos. Op vrijdag vindt een vrije training plaats, gevolgd door een kwalificatie zoals we die op het moment kennen. Jammer voor het gros van de werkende mensen, die kunnen de kwalificatie straks dus niet meer normaal kijken - de jongeren waar Liberty Media op doelt vermoedelijk ook niet, die zitten immers op school.

Op zaterdag staat nog een tweede training gepland, gevolgd door een ongeveer honderd kilometer lange sprintrace, met de uitslag van vrijdag als startopstelling. Die sprintrace zal dan de grid voor de Grand Prix op zondag bepalen én levert voor de podiumklanten een extraatje op voor het kampioenschap: drie, twee en één punt.