Waar is de ontzetting na moord op 7-jarige zwart meisje?

De 7-jarige Jaslyn Adams zat met haar vader in de auto te wachten om een bestelling te plaatsen bij de plaatselijke McDonalds. Een paar seconden later was zij dood. Doorzeefd met zes kogels door een mogelijke aanslag op de vader door twee mannen, éen daarvan is inmiddels geïdentificeerd als Marion Lewis.

Getuigen meldden dat twee mannen uit een auto sprongen en in de auto van Adams schoten. De politie gaat uit van 45 schoten in totaal, de vader werd geraakt door één kogel en overleefde de schietpartij.

Geen zware protesten van de Antifa-kleuters, geen Black Lives Matter-marsen door de straten van Chicago om gerechtigheid te eisen, geen verkapte doodsbedreigingen van bekende NBA-basketbalspelers zoals Lebron James aan het adres van de dader. Nope. Doodse stilte. Doodse stilte voor dit zoveelste slachtoffer van zwart-tegen-zwart geweld in de VS.

In Chicago is 75% van de dodelijke slachtoffers zwart en 71% van de daders zwart. De zo zwaar onder vuur liggende politie van Chicago ging echter wel direct op zoek naar de verdachte en zorgde ervoor dat Lewis op zijn vlucht voor de politie vast kwam te zitten met zijn auto. Snel probeerde hij een andere auto te stelen, maar op dat moment wist de politie hem in te rekenen.

Lewis wordt moord ten laste gelegd, naast nog een aantal andere zware aanklachten. Ook is de politie nog op zoek naar andere verdachten in deze waanzinnige schietpartij.

Lebron James
Eerder deze week werd een zwarte tiener door een blanke politieagent gedood, nadat zij met een mes als een dolle op omstanders aan het insteken was. De agent schoot, na het roepen van een aantal waarschuwingen, om erger te voorkomen en dat kwam hem op grote kritiek te staan.

Zelfs basketballer James wist met een tweet een gevaarlijke haatcampagne tegen de man te starten door een foto van de agent aan zijn vijftig miljoen Twitter-volgers te laten zien met het onderschrift: "Jij bent de volgende! #verantwoording". Een tweet die hij na veel commentaar lafjes verwijderde.