Uitslag FC Emmen - Heracles Almelo

FC Emmen heeft thuis met 3-1 gewonnen van Heracles Almelo. Door de winst staat de ploeg voor het eerst sinds begin november niet meer op een van de twee directe degradatieplekken.

Het was een vermakelijke eerste helft al waren de grote kansen echte schaars. Vlak voor rust was het Vlak die voor Emmen voor gevaar zorgde: binnen tien tellen viel de bal op paal en lat, overigens beide keren via een speler van Heracles.

Emmen kwam in de 58e minuut op voorsprong nadat de bal op de stop ging na een overtreding op Michael de Leeuw. De Leeuw benutte de strafschop vervolgens zelf. In de 82e minuut maakte Heracles de gelijkmaker. Vloet scoorde de 1-1 uit een penalty. Het was vlak voor tijd wederom De Leeuw die na een uithaal de 2-1 maakte. In blessuretijd maakte De Leeuw er nog 3-1 van en dus een hattrick.