UEFA: spelers van clubs in Super League niet meer welkom op EK en WK

Als het aan de UEFA ligt, zullen spelers die met hun clubs actief zijn in de aangekondigde Super League niet meer welkom zijn op een Europese titelstrijd en het wereldkampioenschap. Dat maakte een boze UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin bekend tijdens een persconferentie.

Zondagavond kondigde twaalf clubs aan dat ze een Super League willen starten. AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur willen niet meer deelnemen en een eigen Europees toernooi starten. De betrokken clubs denken op die manier veel meer geld (10 miljard in totaal) te genereren.

"Het nieuws van de nieuwe Super League is nog vers, maar wij zullen er alles aan doen om dit te stoppen", zei Ceferin. "Voetballers van clubs die deelnemen aan de Super League zullen niet meer op een WK of EK mogen uitkomen. Dat gaan we regelen."

Ceferin haalde ook hard uit naar de initiatiefnemers van het voorstel. Vooral Juventus-voorzitter Andrea Agnelli en Manchester United-voorzitter Ed Woodward moesten het ontgelden.

"Ik heb nog nooit iemand zo volhardend zien liegen als Agnelli", aldus Ceferin. "Ik sprak hem zaterdag nog en hij deed toen alle geruchten af als leugens. Door hebzucht verdwijnen blijkbaar alle menselijke waarden."

"We wisten niet dat er slangen zo dicht bij ons werkten, maar nu zijn onze ogen opengegaan. Ik ben in mijn jaren als strafrechtadvocaat nooit zulke personen tegengekomen. Woodward belde me zaterdag nog om te zeggen dat hij heel tevreden is."