Hamilton: "Voor het eerst in lange tijd een fout gemaakt"

Het was een enerverende race voor Lewis Hamilton vanmiddag op het natte circuit van Imola. De Brit mocht vanaf pole position vertrekken maar verloor na de start de koppositie meteen aan Max Verstappen. Nadat Hamilton zich verslikte bij het inhalen van de achterblijvers leek er even een einde te komen aan de wedstrijd voor hem. Maar de Mercedes-coureur kon zijn wedstrijd toch nog vervolgen en wist zelfs nog beslag te leggen op de tweede plaats en de snelste ronde te rijden.

Grand prix winnaar Max Verstappen en nummer drie Lando Norris konden na afloop van de race op lovende woorden van de wereldkampioen rekenen. "Ik wil allereerst Max feliciteren. Hij heeft het fantastisch gedaan vandaag en het was gewoon een heel goede race van hem. Ook mijn felicitaties aan Lando, wat een geweldige race. Het is zo mooi om hier weer een McLaren op het podium te zien", zo vertelde Hamilton na de wedstrijd, lezen we op Motorsport.com.

"Van mijn kant was dit niet de allerbeste dag. Dit is voor het eerst in lange tijd dat ik een fout heb gemaakt, maar ik ben dankbaar dat ik de auto naar de finish heb kunnen brengen", zo blikte Hamilton terug op de race.

Even leek de race over voor de wereldkampioen en haastige spoed bleek wederom niet goed. "Er was maar één droge lijn op dat moment. Ik denk dat ik iets te veel haast had om iedereen in te halen. Ik kwam aan de binnenkant van de bocht en zag dat het nat was. Ik probeerde de auto nog af te remmen, maar het ding wilde maar niet stoppen waardoor ik naast de baan kwam. Het was echt jammer, maar ik ben echt dankbaar dat ik mijn weg kon vervolgen en nog wat punten heb kunnen scoren voor het team, dat was echt belangrijk vandaag."

Na het slippertje kon Hamilton zich echter terugvechten naar de tweede plaats en wist zo de leiding in de strijd om de wereldtitel te behouden. "Ik probeerde gewoon over dat nare gevoel te komen dat je hebt wanneer je zo’n fout maakt en het achter me te laten. Je hebt geen tijd om daarover te blijven tobben, dus ik dacht gewoon weer aan de race. Ik wist niet of ik nog iemand in zou kunnen halen omdat het naast de ideale lijn nog nat was, maar ik heb daarna een aantal leuke duels uit kunnen vechten."