Verstappen: "De sleutel was de goede start"

In een lastige en chaotische wedstrijd bleef Max Verstappen vandaag goed overeind en greep zo zijn eerste overwinning van het seizoen. Op het circuit van Imola startte de grand prix in de regen en op die natte baan wist de Red Bull-coureur de meteen de leiding te pakken en nadat Lewis Hamilton zichzelf voor de strijd op de overwinning uitschakelde kwam Verstappen vrijwel niet meer in de problemen.

"Het was een geweldige race en ik ben erg blij met de overwinning. De sleutel was de goede start, daarmee was ik zelf ook verrast. Vorig jaar hadden we wat moeite met de starts, maar het team heeft hard gewerkt om dat te verbeteren. Je zag het ook in Bahrein, maar nu in deze lastige omstandigheden hebben we het echt goed gedaan", zo vertelde de grand prix winnaar na afloop lezen we op Verstappen.nl.

"Het was een uitdagende race, vooral in het begin. Het was lastig om op de baan te blijven, want het was erg glad. De banden sleten daarna op de natte baan. Om vervolgens het juiste moment te kiezen om naar slicks te wisselen is nooit makkelijk. Je wil nooit de eerste zijn die naar slicks wisselt op zo’n lastige baan met maar één droge lijn. Ik denk dat we in de juiste ronde de call hebben gemaakt om naar slicks te wisselen. Één ronde eerder was het nog een stuk lastiger geweest", zo legde Verstappen uit.

Heel even leek de Red Bull-coureur zelf de overwinning weg te gooien door een slippertje vlak voor de herstart. "Ik had een klein momentje tijdens de herstart. Het is een geheime tactiek om de banden op te warmen", zo grapte Verstappen over het incident. "Gelukkig kwamen we er nu mee weg, maar dan zie je hoe verraderlijk het is op koude banden. Je hoeft maar iets te agressief op het gas te gaan en je ligt eraf. Behalve dat ging alles goed vandaag."

Verstappen: "De sleutel was de goede start" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "De sleutel was de goede start" (Getty Images / Red Bull Content Pool)