Perez: "Had op pole moeten staan"

Het was vanmiddag een bijzonder gezicht, Max Verstappen niet de eerste Red Bull-coureur in de uitslag van de kwalificatie. Sergio Perez wist zijn teamgenoot net voor te blijven en legde zo beslag op de tweede startplek. Toch is Perez niet helemaal tevreden. "Ik had op pole moeten staan", zo liet hij aan Motorsport.com weten.

"We hebben onszelf steeds verder verbeterd en het is belangrijk om vandaag tweede te staan. Maar om heel eerlijk te zijn, had ik op pole position moeten staan. Ik maakte een fout in de laatste bocht en dat moment heeft mij zeker pole gekost", zo legt de Mexicaan uit.

Net als bij Verstappen verliep het weekend tot vandaag verre van perfect voor Perez. Hij is daarom de monteurs erg dankbaar voor het werk dat ze verzet hebben. "Ik moet het team vooral bedanken na deze kwalificatie. Gisteren heb ik een foutje gemaakt en heb ik het team behoorlijk wat werk bezorgd. We hebben onszelf goed hersteld na dat moment en nog belangrijker is dat we steeds progressie tonen. Als je kijkt naar waar we gisteren stonden, dan had ik absoluut niet verwacht om dit vandaag al te kunnen bereiken."

"Dit is positief voor iedereen, maar we moeten nu wel zorgen dat we de stijgende lijn verder doortrekken. Morgen telt namelijk pas echt", zo vult Perez aan.

De Red Bull-coureur blikte ook alvast vooruit naar de race. "Morgen kan er echt van alles gebeuren. Wij staan op een andere strategie dan Max en Lewis, laten we kijken wat we daarmee kunnen doen. Het is voor mij vooral belangrijk om goede punten te scoren en om me in het gevecht [vooraan] te kunnen mengen. Hopelijk wint er morgen in ieder geval een Red Bull."