PSV kan kapitaalinjectie van 50 miljoen euro tegemoet zien

PSV rekent komend seizoen op een gigantische financiële injectie. Het zou volgens AD en VI gaan om een totaalbedrag van vijftig miljoen euro. De club heeft na een grondige herbezinning op de toekomst besloten dat PSV niet naar de beurs gaat of een eigenaar zoekt. Investeerders gaan de club helpen om de kans op succes te vergroten.

De vijftig miljoen wordt bijeengebracht via een uitbreiding van een bestaand investeringsfonds en een nieuwe hypotheek op het Philips Stadion. PSV blijft volledig baas in eigen huis en geeft geen aandelen uit. Van het geld kan PSV strategische investeringen in bijvoorbeeld het stadion, de faciliteiten op de PSV Campus en de jeugdopleiding realiseren, maar ook spelers kopen.

Doordat de Champions League-miljoenen in Amsterdam binnen vloeien, vond de leiding van PSV een grondige herbezinning op de eigen toekomst noodzakelijk. Bij nadenken over de toekomst zijn de sportieve ambities gelijkgebleven. PSV wil elk seizoen mee blijven doen om het kampioenschap in de Eredivisie en tot de top-32 van Europa behoren.

Binnen de club heeft een werkgroep onder meer een beursgang en verkoop van (een deel van) de aandelen van PSV onderzocht, maar er is dus gekozen voor een ander pad. "We gaan de komende maanden in ons partnerfonds een extra injectie van zo'n dertig tot veertig miljoen euro realiseren”, zegt Robert van der Wallen, voorzitter van de Raad van Commissarissen en de 53-jarige oud-topman van BrandLoyalty. Hij claimt inmiddels meerdere toezeggingen te hebben, alleen namen kunnen nog niet genoemd worden. 

In het huidige partnerfonds van de club zit 30 miljoen euro en dat moet snel op zo'n 60 tot 70 miljoen euro uitkomen. De deelnemers zijn nu VDL, Philips, ASML, BrandLoyalty en de Mandemakers Groep. Zij ontvangen 1,5 procent rente per jaar op hun investering, die ze voor vele jaren hebben toegezegd. Zaterdag is er een interview van Van der Wallen in het AD en Eindhovens Dagblad.