Man (21) sterft na val uit raam bij lockdownfeestje, wilde ontkomen aan politiecontrole

Het Belgische parket is een onderzoek gestart naar een tragisch ongeval afgelopen nacht, waarbij een 21-jarige man uit Deurne om het leven is gekomen. De twintiger probeerde te ontkomen aan een politiecontrole tijdens een lockdownfeestje. Zo meldt de Gelderlander.

De  Antwerpse politie kwam om vier uur ‘s-morgens ter plaatse in een hotel na verschillende klachten over van geluidsoverlast in een kamer op de bovenste verdieping, zegt het parket. Het hotelpersoneel had de gasten al tevergeefs aangesproken op de overlast.

Bij aankomst van de politie probeerden de acht aanwezigen zich te verstoppen. Een 21-jarige man kroop daarvoor uit het raam en is naar beneden gevallen. De aanwezige politie-inspecteurs probeerden het slachtoffer te reanimeren totdat de ambulance was gearriveerd, maar alle reanimatiepogingen mochten niet meer baten.

De andere hotelgasten, het hotelpersoneel en de betrokken politiemensen waren zwaar aangeslagen door het ongeval en zullen bijstand van slachtofferhulp krijgen. Het parket gaat een onderzoeksrechter vorderen om de precieze omstandigheden van het overlijden te onderzoeken.

De burgemeester van Antwerpen, Bart de Wever, reageerde geschokt op het nieuws: “Ik ben geschokt door het overlijden van een jonge Antwerpenaar vannacht. Ik wil mijn medeleven betuigen aan zijn familie en naasten. Het gerechtelijk onderzoek naar deze verschrikkelijke gebeurtenis loopt.”

De Wever merkt dat al sinds de start van de controles op lockdownfeestjes, mensen zich proberen te onttrekken aan de politie. “De veiligheidsdiensten hebben echter ons algemeen belang voor ogen en zijn er om ons te helpen waar nodig”, zegt hij. “Politiemedewerkers in heel België hebben het voorbije jaar bewezen in uitzonderlijke omstandigheden professioneel en integer hun moeilijke opdracht uit te voeren. Maar het overlijden van zo’n jong iemand confronteert ons pijnlijk met de gevolgen van lange lockdownperiodes op het mentaal welzijn, in het bijzonder van jongeren. Ik hoop dat we hierover in alle sereniteit het maatschappelijk debat zullen voeren.”