Koeman en Barcelona lijden gevoelig verlies tegen Real Madrid in titelstrijd

Trainer Ronald Koeman heeft zaterdag met FC Barcelona een gevoelige nederlaag geleden in de strijd om de Spaanse landstitel. Rivaal Real Madrid was in de 246e editie van El Clásico met 2-1 te sterk.

In La Liga moet Barcelona nu Real én Atlético Madrid nu voor zich moet dulden in La Liga. Het verschil met beide Madrileense clubs is een punt. Atlético, dat als koploper een voorsprong in de afgelopen weken steeds verder zag slinken, moet dit weekend nog voetballen.

Na een half uur stond Real al 2-0 voor. Karim Benzema scoorde met een fraai hakje achter zijn standbeen langs en Toni Kroos trof doel met een vrije trap, die van richting werd veranderd door Sergiño Dest. Barcelona kreeg nog enkele kansen. Vooral via Lionel Messi gevaarlijk. De vedette raakte onder meer de paal met een indraaiende corner.

Een kwartier na de rust kwam er alsnog de aansluitingstreffer. Opgekomen verdediger Óscar Mingueza raakte de bal verkeerd, maar scoorde toch. In het resterende half uur kregen beide ploegen nog goede kansen. Real was in de tegenaanval gevaarlijk via onder anderen Vinícius en Kroos, maar zij deden te weinig met de ruimte die ze kregen. Aan de andere kant was Barcelona verbolgen dat er geen penalty werd gegeven toen Martin Braithwaite naar de grond ging na contact met Ferland Mendy.

In de allerlaatste seconden was Barcelona-invaller Ilaix Moriba met een volley tegen de lat nog heel dicht bij de gelijkmaker. Real stond op dat moment al een paar minuten met tien man: middenvelder Casemiro moest inrukken nadat hij zijn tweede gele kaart had gekregen.

Ondanks de nederlaag hebben Koeman en Barcelona, die eerder dit seizoen al met 1-3 van Real verloren, nog alle kans op het kampioenschap. Er zijn nog acht speelrondes te gaan in Spanje.