Duizend demonstranten lopen ‘mars van menselijke verbinding’ in Baarn, ook Willem Engel loopt mee

Zo'n 1250 demonstranten hebben vanmiddag een ‘mars van menselijke verbinding’ gelopen door Baarn. Om 12 uur vertrok de groep bij Kasteel Groeneveld in Baarn, de mars duurde zo'n twee uur. Zo meldt het AD.

De optocht liep op hun gemak door Baarn, onder het genot van muziek en wat gescandeerde leuzen. Ook werd een aantal spandoeken getoond. De groep stoorde zich niet aan de coronaregels en men  knuffelde er lustig op los. De mars verliep gemoedelijk en men werkte mee om de weg vrij te maken zodra de politie of de begeleiders bij de mars dat vroegen. 

In de loop van de middag kwamen agenten van de Mobiele Eenheid en leden van de Koninklijke Marechaussee  de politie assisteren bij onder meer de afzetting van kruispunten. In de mars liepen 'veteranen' mee om alles netjes te laten verlopen. Ook wandelden er mensen in witte jassen mee en mensen in militaire jassen met baret.

Viruswaarheid-voorman Willem Engel  draagt de demonstranten een warm hart toe: "Mensen in liefde en vrijheid houd je niet tegen." Engel wil overmorgen aangifte gaan doen tegen de burgemeesters van Hilversum en Apeldoorn, omdat zij deze demonstratiemars hebben verboden.

Deze wandelende demonstratie was aanvankelijk gepland in Hilversum, maar dat verbood de burgemeester van Hilversum. De voorzieningenrechter nam gisterenavond de beslissing dat hij het recht op bescherming van de gezondheid in dit geval prevaleert op het recht op demonstratie. Daarop besloot de organisatie naar Apeldoorn gaan, maar daar kondigde de gemeente direct een noodverordening af. 

Rustig verloop
De gemeente Baarn heeft de demonstratie laten gaan, maar heeft wel een oogje in het zeil gehouden, aldus woordvoerder Bonne Linthorst. "Er is geen vergunning voor deze demonstratie aangevraagd en was niet aangekondigd. We houden van minuut tot minuut de situatie in de gaten." Meer bij het AD.