Uitslag sc Heerenveen - Ajax

Ajax is weer een stap dichter bij de landstitel. In een lastige uitwedstrijd tegen sc Heerenveen wonnen de Amsterdammers met 1-2 dankzij doelpunten van Dusan Tadic en Sebastian Haller.

Ajax moest het doen zonder de geblesseerde Daley Blind en in de warming-up viel ook nog Maarten Stekelenburg uit, waardoor Kjell Scherpen zijn debuut voor Ajax in de eredivisie maakte. De Amsterdammers hadden het meeste balbezit, maar de beste kansen waren er voor sc Heerenveen. De thuisploeg kwam dan ook terecht op voorsprong. Na een schitterende bal van Joey Veerman maakte Mitchell van Bergen na een goede actie af.

Tien minuten na de openingstreffer maakte Ajax gelijk vanuit een strafschop na hands van Heerenveen. Tadic wist dit buitenkansje te benutten. Na rust kreeg Heerenveen opnieuw goede kansen, maar het was Ajax dat er met de drie punten vandoor ging. Haller veranderde een schot van Lisandro Martínez succesvol van richting en de Fransman bezorgde Ajax de overwinning.

sc Heerenveen

1 - 2

AFC Ajax

27' Van Bergen    36' Tadic (pen)