Uitslag VVV Venlo - FC Groningen

FC Groningen is er in geslaagd om na de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo met een man minder toch de drie punten mee naar huis te nemen. Voor VVV is het alweer de zevende nederlaag op rij.

De Groningers begonnen sterk aan de wedstrijd, en zagen een schot van El Hankouri via de grond op de lat ploffen. Na twintig minuten moesten ze met een man minder verder nadat Matusiwa zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. VVV werd pas laat in de wedstrijd echt dreigend.

In de 65e minuut leek het er even op dat VVV een strafschop zou krijgen nadat Giakoumakis onderuit wordt gehaald in het strafschopgebied. Maar de VAR oordeelde dat de bal gespeeld was. Drie minuten voor tijd scoorde El Hankouri namens Groningen de enige treffer van de avond door van ver raak te schieten. In blessuretijd leek VVV alsnog op gelijke hoogte te komen nadat Roemers de 1-1 binnen tikte, maar de goal werd vanwege buitenspel afgekeurd.