Aanslag Capitool: identiteit overleden agent en neergeschoten dader bekend gemaakt

Volgens de politie in Washington zijn twee agenten met opzet aangereden door een automobilist bij het Capitool. Hierbij raakten de agenten gewond, één van de agenten overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. 

De verdachte kwam net na 13.00 uur plaatselijke tijd het Capitool binnen gereden, reed met zijn auto tegen twee agenten aan en botste vervolgens tegen een hek. Nadat de auto tot stilstand was gekomen probeerden agenten de bestuurder te overmeesteren. De man negeerde de bevelen van  de Capitol police, stapte met een mes in zijn hand uit de auto en rende op de agenten af, melden Amerikaanse media. Hierop werd de man neergeschoten, hij overleed aan zijn verwondingen.

Update 23.20 uur: De identiteit van het overleden slachtoffer en de dader zijn vrijgegeven. De overleden agent werd geïdentificeerd als William "Billy" Evans, hij was vanaf 2003 in dienst van de Amerikaanse Capitol Police. Volgens NBC News hebben de autoriteiten de 25-jarige Noah Green uit Indiana geïdentificeerd als de verdachte die is omgekomen tijdens een auto-aanval op het Capitool. Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang. Veel berichtgeving over de toedracht spreekt elkaar tegen.

Eerdere berichten:
Er is nog weinig bekend over de verdachte of het mogelijke motief. Hij was geen bekende van de Amerikaanse politie, dus er zijn momenteel geen aanwijzingen dat "er een verband is met een lid van het Congres". De plaats van de aanrijding is nog steeds afgesloten, er wordt sporenonderzoek gedaan.

Ten tijde van het incident waren er geen parlementsleden in Washington vanwege de paasvakantie. President Joe Biden was in zijn landhuis in Camp David in Maryland.