Omtzigt wil geen 'functie elders': "Volksvertegenwoordiger is het hoogste ambt"

Pieter Omtzigt is morgen gewoon aanwezig bij de installatie van de nieuwe Tweede Kamer. De veelbesproken CDA'er zit op dit moment overwerkt thuis maar geeft via Twitter aan morgen speciaal naar Den Haag te komen. Omtzigt maakte nogmaals duidelijk graag plaats te nemen in de Kamer en dat hij geen 'functie elders' wil, zoals in formatiestukken geopperd werd.

Omtzigt dankte via Twitter voor de steun die hij de afgelopen tijd mocht ontvangen. "Dank voor de overweldigende steun die ik heb ervaren de afgelopen dagen. Kan niet ontkennen dat het soms zelfs iets ongemakkelijk voelde, maar ik waardeer het zeer", zo schrijft hij.

De nummer twee van het CDA was de afgelopen week het middelpunt van de rel rond de uitgelekte formatiestukken. Daarop stond te lezen 'Omtzigt functie elders' en dat zorgde voor de nodige ophef. Omtzigt geeft aan nergens anders heen te gaan dan de Tweede Kamer. "Morgen zal ik aanwezig zijn bij de installatie van de nieuwe Kamer en mijn zetel als Kamerlid innemen. Functie e̶l̶d̶e̶r̶s̶ Kamerlid dus. Dat blijft een eer en een voorrecht."

Na de installatie van de Tweede Kamer zal de CDA-politicus nog even afwezig zijn in het parlement. "Zoals eerder gezegd kost het herstel mij langer dan ik zelf gehoopt, gewild of verwacht had. Daarom ben ik, afgezien van de installatie morgen, nog afwezig en blijf ik meer rust in acht nemen. Dat gaat me niet heel gemakkelijk af, moet ik toegeven", zo schrijft Omtzigt.