FOK! Wat een weer: zonnig en zacht

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag is het droog en schijnt op veel plaatsen de zon volop, in het noorden komen momenteel ook enkele wolkenvelden voor. In de loop van de ochtend kunnen ook in het noordwesten en langs de westkust wolkenvelden vanaf de Noordzee binnendrijven. De wolkenvelden zullen pas in de loop van de middag geleidelijk weer verdwijnen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C op de Wadden tot lokaal 20°C in Limburg. De zuidwestelijke wind is meest matig, langs de kust in de ochtend vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft, langs de noordwestkust eerst mogelijk nog hard, 7 Bft. In de loop van de middag neemt de wind overal af.

In de nacht naar dinsdag is het opgeklaard en droog. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C. De wind wordt geleidelijk zuid- tot zuidwest en wordt boven land zwak, langs de kust en op het IJsselmeer matig.

Dinsdag overdag schijnt de zon overal uitbundig en is het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C op de Wadden tot lokaal 23°C in zuiden. De wind is zwak tot matig en komt uit zuidelijke richtingen. In de middag wordt de wind in de noordelijke helft van het land wat meer zuidwestelijk. (Bron: KNMI)

 

Grote bouwklus (Foto: DJMO)
Een grote bouwklus rondom het station. (Foto: DJMO)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.