Kleine zege Oranje op Letland

Het Nederlands elftal in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal van 2022 een kleine overwinning geboekt. Letland werd in Arena met 2-0 geklopt.

Bondschoach Frank de Boer besloot zijn opstelling ten opzichte van de met 4-2 verloren interland met Turkije op drie plaatsen gewijzigd. Klaassen, Dumfries en Luuk de Jong mochten starten en Malen, Tete en De Roon begonnen op de bank. Letland beperkte zich vooral tot verdedigen en Nederland had moeite om door die muur heen te breken. Met de kansen die wel kreeg zat het ook niet mee, zo kopten in de eerste helft Klaassen en Luuk De Jong op de lat.

Na een half uur kwam Nederland op voorsprong toen Berghuis met een fraai schot zijn eerste doelpunt voor Oranje maakte. In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde en kwam Nederland geen moment in de problemen totdat de Letten uit een counter op het doel van Krul af konden gaan. Een goede tackle van Wijndal voorkwam dit.

Even later werd de voorsprong verdubbeld toen Luuk de Jong uit een corner raak kopte. Ondanks dat het daarna nog diverse kansen kreeg werd er niet meer gescoord.