FOK! Wat een weer: van koud naar warm naar koud

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Boe!

We hadden de afgelopen dagen uur te maken met een storing en een trog. De storing leverde donderdagavond en vannacht zo'n 1 tot 5 mm op. De daaropvolgende trog leverde enkele pittige buien op. Niet uitgebreid, maar ze waren er wel. Dit met name in het binnenland. Op diverse plaatsen kwam het tot hagel en onweer. Zeker in Gelderland en Overijssel zaten een paar felle buien. 

De buien bleven nog enige tijd aanhouden, maar de activiteit werd wel minder. In het westen scheen de zon al vrij snel en daar besloot men de dag met een mooie zonsondergang. Het was met een frisse westenwind wel heel koel met een graad of 9.

Vandaag overheerst de bewolking, echter een storing trekt ruim ten noorden van ons langs. Dit betekent dat alleen in de noordelijke provincies een klein beetje regen kan vallen. Elders blijft het droog. In het zuiden breekt zelfs de zon door en in de loop van de dag breiden die opklaringen zich verder uit. De maxima liggen tussen een frisse 9 graden in het bewolkte noorden tot een aangename 15 graden in het zuiden waar de zon schijnt.  Er staat wel veel wind. Matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten en aan de kust krachtig tot hard. In de avond neemt de wind af.

Na vandaag staan ons enkele mooie dagen te wachten. Het kwik vliegt de hoogte in en bereikt dinsdag en woensdag zijn hoogtepunt. Dan kan de 20 graden zeker overschreden worden. Echter, dit feest duurt niet lang. Zo koud als ze het op een bekend weerforum willen hebben zal het ook niet worden, want die pubers daar willen interessant zijn door kou-liefhebber te zijn, terwijl ze net uit het ei gekropen zijn. En slim zijn ze ook niet.

Het koelt dus wel weer behoorlijk af naar een graad of 11 in het volgende weekend. Neerslag van betekenis zit er overigens ook niet in. 

Slaapwel! (|Een uurtje korter. )

 

Grote bouwklus (Foto: DJMO)
Een grote bouwklus rondom het station. (Foto: DJMO)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.