Gommers: 'focus op binnen blijven was fout'

IC-arts en OMT-lid Diederik Gommers heeft kritiek op het gelopen kabinetsbeleid omtrent de aanpak van COVID-19. Ook al zat Gommers zelf in het medisch adviesteam, blijkbaar is het achteraf niet goed gegaan.

"De focus lag nu op het 'thuis blijven", en dat was een verkeerde keuze, aldus Gommers voor de microfoon van BNR-podcast 'Vraag het Gommers'.

"Misschien had ik harder moeten roepen, maar eigenlijk hadden we sporten en naar buiten gaan meer moeten stimuleren: dat had de eerste maatregel moeten zijn bij de versoepelingen en dat had het kabinet ook moeten uitstralen", gaat hij verder. Gommers is na een jaar leven met corona een stuk wijzer geworden.

"Wat we vooral geleerd hebben is dat we wat meer aan preventie moeten doen en ik vind het jammer dat het ministerie dat niet opgepakt heeft. Eigenlijk is het altijd goed om te bewegen, wat af te vallen, goed op je voeding te letten en goed te slapen."

Het kabinet had wel heel erg de focus op het vermijden van het virus, door binnen te blijven en de anderhalvemetermaatregel.

"Je moest vooral binnen blijven, maar je moet juist lopen, naar buiten en zorgen dat je voldoende stappen hebt gezet; iedereen doet dat op zijn eigen manier. Ik had liever gezien dat jongere én oudere mensen langer hadden doorgesport in de buitensituatie. Gelukkig wordt het nu weer wat mooier weer en wordt dat ook weer wat aantrekkelijker", zo adviseert Gommers.