Verstappen: "We gaan het wel zien"

Aan de vooravond van het eerste raceweekend weigert Max Verstappen zich door Mercedes in een favorietenrol te laten duwen. Wel kijkt de Nederlander met tevredenheid terug op de testdagen op de baan in Bahrein.

"We gaan het wel zien", zo vertelt de Red Bull-coureur aan Verstappen.nl als hij gevraagd wordt naar een mogelijke favorietenrol. "Daar schiet je niets mee op en het leidt alleen maar af. Ik moet me focussen op mijn werk, kalm blijven en punten scoren als die verdeeld worden."

Verstappen keek met met een goed gevoel terug op het testweekend. "De auto werkte, dat is wat je wil. Zeker als je zo weinig tijd hebt, hoop je dat het zo gaat, dus daar zijn we tevreden mee. Het is moeilijk te zeggen waar de vooruitgang precies in zit, maar het belangrijkste was dat de auto voorspelbaarder is geworden. Zelfs met veranderingen in wind en temperatuur tijdens de test. Dat voelde goed. Dus ik heb vertrouwen. Maar dat heb ik altijd, in mezelf, ook als ik achteraan zou rijden."

Ook over de samenwerking met zijn nieuwe teamgenoot Sergio Perez is Verstappen positief. "Het verloopt tot dusver prima. Ik ken Sergio natuurlijk al jaren, maar nu we samenwerken krijg je meer inzichten over hoe hij werkt en zijn ervaringen in het verleden. Ik hoop dat we als team goede punten kunnen scoren samen en zo druk kunnen zetten op Mercedes."