Verdachte (47) opgepakt voor bommelding Binnenhof

Het was toch al zo'n rustig dagje in politiek Den Haag dus dit kan er ook nog wel bij. Een half uurtje geleden heeft de politie van de Hofstad bekend gemaakt dat het Binnenhof is ontruimd vanwege een bommelding.

Update 18.20 uur

Loos alarm op het Binnenhof, de politie heeft geen 'bijzonderheden', zoals ze het zelf noemen, aangetroffen.

Update 20:35 uur
De politie heeft een 47-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden voor het doen van een bommelding bij het Binnenhof.  Even na 17.00 uur werd er een telefonische melding gedaan dat er een bom op het Binnenhof zou liggen. Direct werd het Binnenhof ontruimd en de directe omgeving afgezet. Het Team Explosieven en Veiligheid van de politie heeft uitgebreid op het Binnenhof onderzoek gedaan. Er werden uiteindelijk geen explosieven aangetroffen. Rond 18.00 uur werd de ontruiming van het Binnenhof weer opgeheven.

Verdachte aangehouden
Rechercheurs deden ondertussen onderzoek naar de identiteit van de beller. De beller werd korte tijd later in een woning in Alphen aan den Rijn aangehouden. Deze 47-jarige man uit Alphen aan den Rijn is inmiddels ingesloten aan een politiebureau waar hij later zal worden gehoord.