F. de Boer: "Een zeer teleurstellend resultaat"

Frank de Boer noemt het 4-2 verlies van het Nederlands elftal tegen Turkije een 'zeer teleurstellend resultaat'. De bondscoach van Oranje vindt wel dat de Turken niet te klagen hadden over geluk.

"Dit was een goede tegenstander, maar zeker geen tegenstander waarvan we hoefden te verliezen", aldus De Boer voor de camera van de NOS. "Een zeer teleurstellend resultaat. We moeten dingen beter gaan doen dan dat we vandaag hebben laten zien."

"Je weet dat zij loeren op de omschakeling en de eerste goal is daar een schoolvoorbeeld van. Al mogen de Turken ook niet klagen over het geluk. Die eerste goal die van richting wordt veranderd, eventueel nog een penalty voor ons: het zat niet mee", zo vertelde de bondscoach over de 1-0, lezen we op de site van Voetbal International. Hij zocht de fout echter ook bij zijn eigen team. "Je moet een overtreding maken zodat ze de omschakeling niet kunnen maken. Dat is niet gebeurd."

De Boer zag Donyell Malen twee grote kansen missen en vond dat daar meer in had gezeten. "Hij kreeg twee opgelegde kansen. Normaal heeft hij een dodelijk schot, maar dit keer was het niet hard genoeg om de keeper te verrassen. Daarna was er nog de kopbal van Matthijs. In de eerste helft had het tempo hoger gemoeten. Dat probeerden we in de tweede helft beter te doen, maar ik was nog met Dwight (Lodeweges) en Ruud (van Nistelrooy) aan het praten of hij zat er alweer in."

De bondscoach van Oranje vond het tempo de eerste helft veel te laag. "Dan lijkt het alsof je niet agressief of alert bent, maar we kunnen niet zeggen dat ze hun stinkende best niet hebben gedaan. We hebben zelf ook zeker goede mogelijkheden gehad, waarvan twee voor Donyell. Dat zijn honderdprocentkansen. Zij waren dodelijk effectief dus het zat ons niet mee. Dit is een heel slecht resultaat, maar het was pas de eerste van de tien dus we moeten nu zorgen dat we niet meer punten morsen."

Na de valse start van de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar moet er al snel weer vooruit gekeken worden want er wachten zaterdag tegen Letland en volgende week dinsdag tegen Gibraltar nog twee kwalificatiewedstrijden. "Natuurlijk is dit een dreun, maar we moeten de positiviteit behouden. Het kan snel gaan in voetbal. We moeten de knop omzetten en met de ervaring van de jongens weet ik zeker dat ze dat zullen doen."

"We vinden dit verschrikkelijk, maar ik hoef hier toch niet met tranen in mijn ogen te staan? We moeten veel beter. Eerst tegen Letland, dan tegen Gibraltar", zo besloot De Boer.