FOK! Wat een weer: bewolkt, later droog en zonnig

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend is er aanvankelijk vrij veel bewolking en plaatselijk valt er wat lichte regen. De nevel verdwijnt in de loop van de ochtend. In de loop van de dag klaart het van het westen uit wat op en is de zon ook af en toe te zien. In de middag ontstaan er in het oosten enkele lichte buien. In de avond wordt het ook daar droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 10°C in het Waddengebied tot 14°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind trekt overal aan naar matig. In de avond draait de wind naar zuid, neemt landinwaarts af naar zwak en aan de westkust toe naar vrij krachtig.

In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en valt er hier en daar af en toe regen. Het koelt af naar circa 5°C. De zuidenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vrijdagochtend trekt de meeste bewolking noordoostwaarts weg. De rest van de dag is het half bewolkt en plaatselijk kan een bui ontstaan. In de avond neemt de bewolking van westen uit weer toe en valt er matige regen. Het warmt op naar waardes tussen 11°C op de Wadden en lokaal 16°C in het zuiden. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de middag en avond kan de wind in het westelijk Waddengebied krachtig worden, 6 Bft. (Bron: KNMI)

 

Amsterdams water op een mooie dag (Foto: DJMO)
Amsterdams water op een mooie dag (Foto: DJMO)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.