Black Widow en andere titels toch naar Disney+

Zojuist is via de Facebook-pagina van Marvel Studios bekendgemaakt dat Black Widow toch zal verschijnen op streamingplatform Disney+. Er werd al eerder gehint op een verplaatsing naar het platform, nu de bioscopen wereldwijd nog hun deuren gesloten moeten houden vanwege corona.

In het bericht wordt gemeld dat vanaf 9 juli Black Widow te zien zal zijn in de bioscopen en tegen betaling beschikbaar zal komen via streaming. Het Premier Access-concept werd eerder gebruikt voor Raya & The Last Dragon en Mulan.

Wat dit betekent voor de Nederlandse release is nog niet bekend. De film staat hier nog voor 5 mei op de planning, maar de bioscopen lijken dan nog niet hun deuren te mogen openen.

Ook de live-action film Cruella (releasedatum blijft 28 mei in de VS) zal eerst worden uitgegeven op Disney+, waarna per markt bekeken zal worden of een bioscooprelease een werkbare situatie is. Pixar's Luca zal helemaal niet uitkomen in de bioscopen en op 18 juni uitkomen op het platform, zonder een verdere betalingsverplichting. Marvel's Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings zal niet uitkomen in juli, maar pas op 3 september in de Amerikaanse bioscopen verschijnen.

Black Widow is geregisseerd door Cate Shortland. In de hoofdrollen zullen onder anderen Scarlett Johansson, Florence Pugh en David Harbour te zien zijn.