FOK! Wat een weer: rustige aanloop naar lente 2.0

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Er is veel zon, eerst komt nog plaatselijk mist voor. In de middag ontstaan enkele stapelwolken. Tegen het einde van de middag raakt het in het noordwesten en noorden bewolkt, maar het blijft vrijwel overal droog. De maxima lopen uiteen van 11°C in het noordwestelijk kustgebied tot 15°C in het zuiden, bij een matige zuidwestenwind.

In de nacht naar donderdag is het in het oosten overwegend bewolkt, in het zuidwesten valt later wat lichte regen. In het noordwesten klaart het op en ontstaat plaatselijk mist. De temperatuur varieert van 6°C in het zuidwesten tot net boven het vriespunt in het noordwesten. De wind is west tot zuidwest en zwak tot matig.

Donderdag zijn er aanvankelijk nog wolkenvelden en vooral in het oosten kan nog wat lichte regen vallen. In de loop van de dag klaart het wat op en komt de zon nog tevoorschijn. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het Waddengebied tot 14°C in het oosten en zuiden. De wind is west tot zuidwest, boven land zwak tot matig, vlak aan zee matig. (bron: KNMI)

 

Het was afgelopen week erg mooi op de Hoge Veluwe (Foto: DJMO)
Het was afgelopen week erg mooi op de Hoge Veluwe (Foto: DJMO)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.