Verstappen tempert verwachtingen: "Mercedes is nog steeds de favoriet"

Komend weekend staat de eerste wedstrijd van het Formule 1-seizoen op het programma op het circuit van Bahrein. Op diezelfde baan testten de F1-coureurs onlangs drie dagen lang. Max Verstappen heeft een goed gevoel overgehouden aan die testdagen.

"Ik vond het niet erg om maar 1,5 dag in de auto te rijden en voor mij was het belangrijkste dat we kilometers gemaakt hebben en het feit dat veranderingen aan de afstelling werkten. Over de limieten valt nog weinig te zeggen, aangezien we alleen in warme omstandigheden hebben gereden en elk circuit anders is, maar ik heb een goed gevoel wat betreft de auto. De auto is stabiel en voelt comfortabel. Er zijn altijd dingen die beter kunnen, maar we verbeteren ons altijd en dat is wat de ingenieurs zullen doen", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Nederlander waakt voor teveel euforie na de goed verlopen testdagen. "De test was zeker een positieve start voor ons en we zijn blij zijn met de vele gereden ronden en het goed leren begrijpen van de auto, maar dat zegt niets over pure prestaties. Ik weet er bij fans enthousiasme heerst, maar Mercedes is nog steeds de favoriet. Hoe kunnen ze dat niet zijn als ze zeven wereldkampioenschappen op rij hebben gewonnen."

"Ik weet zeker dat Mercedes ook wil dat mensen denken dat wij de favorieten zijn en ons onder druk zetten, maar we zijn gewoon op onszelf gefocust. Natuurlijk zal iedereen bij Red Bull Racing en bij Honda er alles aan doet om hen, en andere teams die dit jaar misschien snel zijn, te verslaan. Ik zie elk seizoen als een nieuwe kans om ze te verslaan, maar we zouden onszelf voor de gek houden om te verwachten dat die strijd gemakkelijk zal zijn, en uitgaande van de testdagen denken dat we voor liggen", zo vult Verstappen aan.

Hoe de verhoudingen echt liggen zullen we komend weekend pas echt zien aldus de Red Bull-coureur, "Persoonlijk kan ik niet wachten tot we allemaal pushen in Q3. Dat is het moment dat iedereen op volle kracht met weinig brandstof rijdt en dat is het moment om te zien wie zich qua prestaties heeft ontwikkeld. Dan zullen we in de race zien wie die prestaties over een raceafstand kan vasthouden. Laten we hopen dat we in beide goed zijn!"

"Nu moet ik het laten zien en moet Red Bull het laten zien, om te proberen een titelgevecht aan te gaan. We kennen allemaal onze rol en het is goed om te zien dat Honda en ExxonMobil de afgelopen winter hard hebben gewerkt om ervoor te zorgen dat we het best mogelijke pakket in de RB16B hebben. Ik vind het circuit van Bahrein geweldig en het zal spannend zijn om onze prestaties te kunnen meten. Het is tijd om te zien wie waar staat", zo besloot Verstappen zijn verhaal.

Met de start van het seizoen voor de deur is onze eigen FOK! F1-manager 2021 weer van start gegaan, meedoen kan hier!