Terug kijken: 19.00 uur Persconferentie coronamaatregelen, avondklok vanaf 31 maart aanvang om 22 uur

Heel Nederland had gehoopt dat we vanavond tijdens de persconferentie zouden horen dat er meer versoepelingen mogelijk zouden zijn. Maar helaas loopt het aantal COVID-19 besmettingen weer op zodat er weinig tot geen ruimte tot versoepelingen zullen zijn.

Kijk hier terug naar de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo De Jonge:


Update 13.45 uur: Het kabinet heeft besloten om vanaf 31 maart de avondklok vanaf 22.00 uur in te laten gaan in plaats van 21.00 uur, de eindtijd blijft om 4.30 uur.

Eerdere berichtgeving:
Vandaag moeten de coronamaatregelen nog afgehamerd worden, maar zoals gebruikelijk weten we al het één en ander. De avondklok zal voor de vierde keer worden verlengd, al zal de aanvangsttijd hoogstwaarschijnlijk naar 22.00 uur verschuiven in verband met de zomertijd die komend weekend ingaat. De nieuwe avondklok zou in dat geval aankomende maandag van kracht worden. Een andere optie die minister Grapperhaus (Justitie) uitwerkt, is een ’nachtklok’. Tevens ligt er nog een mogelijke opening van de buitenschoolse opvang (BSO) op tafel. 

Het negatieve reisadvies zal worden verlengd tot half mei, dus zal ook gelden tijdens de meivakantie. Het dringende advies blijft om de meivakantie (van 1 tot en met 9 mei) in Nederland te vieren.

Het kabinet verwacht nog steeds dat over acht tot tien weken de meeste Nederlanders zijn gevaccineerd, waardoor de maatregelen waarschijnlijk versoepeld worden.