FOK! Wat een weer: Als de lente komt, dan stuur ik jou tulpen uit Rotterdam!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goeiedag burgers en buitenlui!

Ik heb de titel van het liedje een beetje aangepast wat ik als onderwerp gebruikt heb, maar dat vind niemand erg.  

Het is lente. Maar het was de laatste tijd behoorlijk fris en ook niet altijd even fraai weer buiten. Vandaag veranderde dat, althans hier. We begonnen nog wel met veel bewolking, maar rond een uur of 2 begon het op te klaren en sindsdien is het hier vrijwel helder geworden. Je ziet iedereen opleven. Een heerlijk zonnetje en weinig wind dat maakte het ondanks de lage temperaturen best aangenaam. In het binnenland moesten ze nog even wachten op het zonnetje. Daar overheerste de bewolking en nog steeds zijn veel wolkenvelden niet verdwenen.

Ook vannacht zijn er plaatselijk nog wolkenvelden, maar ik denk wel dat er op steeds meer plaatsen een heldere sterrenhemel te zien zal zijn. Als dat het geval is, dan kan het nog afkoelen tot rond of iets onder nul. Aan zee en op plekken waar het bewolkt blijft ligt het kwik wat hoger. Ook is er kans op mist, dus dat is ook even opletten. Dit is met name het geval in gebieden waar het lang opklaart.

Morgen moet de mist dan even oplossen en dan staat ons een mooie dag te wachten. Ik denk dat er op veel meer plaatsen zon te zien is dan vandaag. Ook wordt het zachter met maxima van 10 graden aan zee tot 14 in het zuiden. Er staat een matige zuidwestelijke wind.

Tegen het einde van de week komt er een tijdelijke verstoring. Zeker op vrijdag kan er wat regen vallen, maar gezien de krachtige hogedruk denk ik dat dat ook wel mee/tegen kan vallen.

Zaterdag is fris met 10 graden, maar daarna lijkt het echt even op te warmen en begin volgende week komt de 20 graden in zicht. Maar dat is nog ver weg.

Tot ziens!  

Zon in Zeeland (Foto: Scherpschutter)
De lente is begonnen! (Foto: Scherpschutter)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.