Seksistische dominee geschorst: 'Vrouwen moeten mooi en slank blijven voor hun man'

Een predikant uit Missouri is geschorst nadat er een video verscheen waarin hij predikte dat getrouwde vrouwen ernaar moeten streven om slank, goed verzorgd, goed gekleed en hun man totale bevrediging te bezorgen in bed om hun echtgenoten geïnteresseerd te houden, omdat "God ervoor heeft gezorgd dat mannen zich aangetrokken voelden tot mooie vrouwen."

Een filmpje op Facebook laat zien dat prediker Stewart Allen Clark vanaf de kansel het volgende uitspreekt: "Ik wil dat je weet dat je man een behoefte heeft waar hij je nooit over zal vertellen, maar aangezien ik de predikant ben, zal ik het zeggen: je man heeft een aantrekkelijke vrouw nodig," 

De datum waarop en voor welk publiek de prediker deze uitspraken heeft gedaan is onduidelijk.

In een verklaring van het diakenenteam van First General Baptist Church stond vermeld dat "vanaf 2 maart 2021 dominee Stewart-Allen Clark verlof heeft genomen en professionele hulp zoekt." Clark heeft tot nu toe niet willen reageren op de media.

General Baptist Ministries, waarbij de kerk is aangesloten, zei dat Clarks preek "opmerkingen bevatte die niet in overeenstemming zijn met de standpunten en waarden van General Baptists". 

"Ik zeg niet dat elke vrouw de epische trofee-vrouw aller tijden kan zijn, zoals Melania Trump," zei Clark in de video, terwijl een foto van de voormalige first lady op een scherm achter hem werd geprojecteerd. ' Je moet dit weten, mannen hebben de behoefte dat hun vrouwen op vrouwen lijken. Trainingsbroeken zijn niet altijd genoeg," zei Clark. "Mannen willen dat hun vrouwen er thuis en in het openbaar goed uitzien".

Clark zei voorts dat het aan een vrouw is om haar gewicht laag te houden, make-up te dragen en zich goed te kleden om te voorkomen dat haar man bedriegt. "Waarom komt het zo vaak voor dat vrouwen zich na hun huwelijk laten gaan", vroeg Clark. "Geef hem geen reden om rond te kijken ... Ik geloof echt niet dat vrouwen begrijpen hoe visueel ingesteld mannen zijn," voegde hij eraan toe. "Ik denk niet dat vrouwen begrijpen hoe belangrijk het voor een man is om een mooie vrouw aan zijn arm te hebben. Je kunt het jeugdig, onvolwassen, seksistisch noemen,'' zei Clark. Maar "God heeft mannen gemaakt om aangetrokken te worden tot mooie vrouwen. We zijn zo gemaakt, we kunnen er niets aan doen".

"Wat is het verschil tussen de vrouw van een man en de vriendin van een man? Oh, ongeveer 60 pond," zei Clark lachend. Clark zei dat als het op make-up, kapsels en kleding aankomt, vrouwen zich moeten aanpassen naar hetgeen wat hun man aantrekkelijk vindt. "Prijs God voor make-up ... Het is als een vulmiddel voor scheur in gipsplaat," zei Clark.