Politie zoekt verloren kisten met oefenwapens

De politie is dringend op zoek naar drie kisten die zaterdagochtend vermoedelijk uit een politievoertuig zijn gevallen. In de kisten zitten oefenwapens van de politie. De wapens zijn onklaar gemaakt en gemarkeerd. Voor de politie is het van groot belang dat de kisten en de inhoud snel weer terecht zijn.

Op zaterdagochtend 13 maart vertrekt een medewerker van de politie uit Lelystad. Achter in zijn bestelbus staan drie kisten met oefenwapens. Het is deze ochtend stormachtig weer. De politiemedewerker rijdt vanuit Lelystad over de Oostvaardersdijk naar de A6 bij Almere-Poort. Bij de oprit naar de A6 ontdekt de politiemedewerker dat de achterdeur van de bestelbus, mogelijk door een defect in het slot, open staat. De medewerker zet de auto langs de weg. Hij ziet dan dat de kisten verdwenen zijn. Het gaat om één houten kist en twee roodkleurige plastic kisten.

De politie heeft direct uitgebreid gezocht langs de afgelegde route. Daarbij zijn wel enkele goederen uit de bestelbus teruggevonden maar de drie kisten zijn niet meer aangetroffen. Ook andere opsporingshandelingen hebben nog niet tot resultaat geleid. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.