Mercedes: "We zijn langzamer dan Red Bull"

Is Mercedes de boel weer voor de gek aan het houden of is Red Bull Racing inderdaad verder dan het beste team van de afgelopen jaren? We zullen het over een paar weken weten, maar Mercedes-engineer Andrew Shovlin vertelde aan Motorsport.com dat zijn team een achterstand heeft op dit moment.

Mercedes had de eerste dag van het testweekend een valse start en miste veel tijd op de baan vrijdachochtend. Er gingen diverse verhalen rond over problemen bij het raceteam met de balans in de auto en Valtteri Bottas miste zijn eerste testdag veel testtijd dankzij versnellingsbakproblemen. Gedurende het weekend leken de Duitsers de boel weer op de rit te hebben. "We hebben op zondag een testdag gehad met goede betrouwbaarheid, waardoor we het bedachte programma konden afwerken. Valtteri Bottas heeft vooral veel werk in de lange runs gestopt, Lewis Hamilton heeft 's middags een mix van lange runs en kwalificatieruns afgewerkt", aldus Shovlin aan Motorsport.com.

Maar volgens de Mercedes-engineer is Red Bull Racing op dit moment sneller. "We hebben wel degelijk progressie geboekt met de balans, zeker met veel brandstof in onze auto. De auto is ook iets voorspelbaarder geworden dan in het begin. Uit data die we in de afgelopen dagen hebben verzameld over de race pace, kunnen we zien dat we langzamer zijn dan Red Bull. Met minder brandstof aan boord was het beeld iets onduidelijker."

"We hebben nog niet genoeg tijd teruggevonden en moeten maar eens goed naar onze eigen aanpak kijken. Zondag zaten er namelijk veel te veel auto's voor ons qua snelheid", zo vult Shovlin aan. Reden tot paniek is er nog niet binnen het team. "We hebben in de voorbije jaren wel vaker problemen gehad met onze snelheid in de wintertests, maar slaagden er dan in om voor de eerste race vooruitgang te boeken."

Zoals te doen gebruikelijk dekt men zich vanuit Mercedes weer in, in aanloop naar het seizoen. "We hebben niet veel tijd meer totdat we hier weer komen voor de eerste race van het nieuwe seizoen. We hebben een heel programma opgesteld om onze problemen beter te begrijpen en hopelijk te verhelpen. We zullen in de komende tien dagen de onderste steen boven halen om extra snelheid te vinden." De afgelopen jaren bleken de Duitsers uiteindelijk een straatlengte voor te liggen op de concurrentie.