Uitslag PSV - Feyenoord

PSV heeft in de eredivisie opnieuw punten laten liggen in een topwedstrijd. In de thuiswedstrijd tegen Feyenoord kwamen de Eindhovenaren niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In een boeiende topper tussen de beide ploegen waren er vooral in de eerste helft kansen voor beide ploegen. PSV begon het best aan de wedstrijd en via Philipp Max en Donyell Malen was PSV in het eerste kwartier het dichtst bij de openingstreffer, maar het was Feyenoord dat de score opende. Steven Berghuis scoorde met een bekeken schot.

De 0-1 leek bevrijdend te werken voor de Rotterdammers. Na de 0-1 creëerde Feyenoord genoeg kansen voor de 0-2, alleen Bryan Linssen, Luis Sinisterra en Lutsharel Geertruida wisten hun kansen niet te benutten. Na de 0-1 had PSV weinig te vertellen. Toch kwam PSV voor de rust langszij. Uit een prachtig passje van Mario Götze maakte Malen de 1-1.

Ook na de 1-1 kregen beide ploegen kansen. Vlak voor rust kreeg Linssen een nieuwe kans om te scoren. Opnieuw kon hij Yvon Mvogo niet passeren. Kort na de rust was PSV dichtbij de 2-1. Marsman hield Malen van scoren en Noni Madueke trof de paal namens PSV.

Daarna kwam het duel meer in evenwicht. PSV was wel wat sterker, alleen creëerde de thuisploeg geen grote kansen meer. Feyenoord kwam er een aantal maal gevaarlijk via een counter nog uit, maar de beide ploegen moesten uiteindelijk de punten delen in de topper tussen PSV en Feyenoord.

PSV

1 - 1

Feyenoord

38' Malen    15' Berghuis

Gele kaart: Viergever, (PSV), Sinisterra,Malacia, Senesi, (Feyenoord)

Stadion: Philips Stadion, Eindhoven