Uitslag AZ - FC Twente

AZ heeft in eigen huis met 4-1 gewonnen van FC Twente. De Tukkers hebben nu van hun laatste elf duels er slechts één gewonnen.

AZ kende een prima start en kwam al binnen vijf minuten op voorsprong. Na een mooie combinatie scoorde Boadu. De voorprong werd verdubbeld toen na een voorzet van Koopmeiners de bal via Dumic in het eigen doel belandde. Het werd 3-0 na wederom een eigen doelpunt: keeper Drommel ging na een vrije trap van Koopmeiners in de fout. Nog voor rust viel er nog een eigen doelpunt, via Gudmundsson werd het 3-1. De drie eigen doelpunten in één duel betekenden een evenaring van het Eredivisierecord uit 1989 (PSV-MVV).

Na rust was AZ minder dominant en kreeg Twente kansen om de achterstand te verkleinen. Deze waren echter niet besteed aan onder andere Danilo,Bosch en Ebuehi. Toen Koopmeiners de 4-1 scoorde was de wedstrijd definitief beslist.

AZ

4 - 1

FC Twente

4' Boadu
 22' Dumic (e.d)
 34' Drommel (e.d)
 78' T. Koopmeiners
   40' Gudmundsson (e.d)

Gele kaart: Martins Indi, (AZ), Dumic, Zerrouki, (FC Twente)

Stadion: AZ Stadion, Alkmaar