Verstappen snelste op eerste testdag

De Formule 1-wagens rijden weer! Het is altijd een fijn moment voor F1 fans als de eerste testdag begint, dus de liefhebbers konden vandaag hun hart ophalen. Op een winderig circuit in Bahrein beleefde Max Verstappen een productieve dag die hem de snelste tijd bracht. Hoewel de tijden tijdens een testdagen niet altijd veel zeggen was het een goede start van Red Bull Racing.

Voor Mercedes begon de dag minder goed. Valtteri Bottas moest al snel de garage opzoeken door problemen met zijn bolide. In de middag kon Lewis Hamilton meer rondes maken. Ook Haas ondervond problemen, daar kon Mick Schumacher maar weinig rondes rijden.

Verstappen was de man van de dag met de meeste rondes, hij had de Red Bull de gehele dag ter beschikking, morgen is het de beurt aan zijn teamgenoot. Met een voorsprong van ruim twee tienden op Lando Norris kan de Nederlander terugblikken op een relatief probleemloze dag.

De omstandigheden op de baan in Bahrein waren door de wind niet makkelijk en toen er ook nog veel zand op de baan kwam werd het er niet makkelijker op. Toch reed iedereen stug door wat bijzondere beelden opleverde.

Voor beelden van de eerste dag kan je hier terecht op YouTube.