FOK! Wat een weer: nog steeds nat en winderig, morgen rustiger

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Het is half tot zwaar bewolkt en er komen flinke buien voor met kans op hagel en onweer. De middagtemperatuur ligt rond 9 °C. De zuidwestelijke wind is (vrij) krachtig, in de kustgebieden hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Vooral bij buien komen er zware windstoten voor van 80 tot circa 90 km/uur, aan de kust tot rond 100 km/uur. In de avond neemt de wind af naar matig, aan de kust naar krachtig, alleen in het Waddengebied staat dan eerst nog een stormachtige wind. De zware windstoten verdwijnen dan ook, het laatst in het Waddengebied.

In de nacht naar zondag is het meest bewolkt met enkele buien. De minima liggen rond 5 °C. De westelijke wind is matig, aan de kust meest krachtig.

Zondag overdag is het wisselend bewolkt met vooral landinwaarts nog enkele buien. De maxima liggen rond 9 °C. De wind komt uit west tot noordwest en is matig, aan de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)

De zon verscholen achter de wolken in Berlijn (Foto: Vriend van qltel)
De zon verscholen achter de wolken in Berlijn (Foto: Een vriend van qltel)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.