FOK! Wat een weer: de naweeën van Evert

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend is het in eerste instantie op de meeste plaatsen droog en schijnt de zon nog af en toe. Later vanochtend en vanmiddag neemt de bewolking van het westen uit toe en passeert een gebied met stevige buien. Daarbij is er kans op hagel, onweer en windstoten tot 75 km/uur, aan de kust mogelijk tot 90 km/uur. In de namiddag en avond neemt de buiigheid af. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, aan de kust soms stormachtig, 8 Bft.

In de nacht naar zaterdag raakt het van het zuidwesten uit opnieuw bewolkt en gaat het regenen. De minima lopen uiteen van 4°C in het noordoosten tot 7°C in het zuidwesten. De wind is zuid tot zuidwest, matig en neemt toe naar vrij krachtig, in de kustprovincies krachtig en aan de westkust hard tot stormachtig.

In de ochtend trekt een gebied met flinke buien van west naar oost, bij deze buien komt ook hagel en onweer voor. Daarna klaart het wat op, maar vooral in de middag zijn er toch weer enkele buien. De middagtemperatuur ligt rond 8 °C. De wind draait naar zuidwest tot west. In het noordelijk kustgebied neemt de wind toe naar stormachtig. Vooral bij buien zijn er windstoten tot ongeveer 85 km/uur, aan de kust tot ongeveer 100 km/uur. (Bron: KNMI)

Licht aan het eind van de tunnel (Foto: DJMO)
Licht aan het eind van de tunnel (Foto: DJMO)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.