Jongeren vinden gamen beter dan seks

Zit je ook liever achter de (spel)computer dan dat jij je vriendin aan je batsbajonet rijgt? Dan ben je niet de enige. Uit wetenschappelijk  onderzoek is namelijk gebleken dat jongvolwassenen tussen de 18 en 24 jaar oud liever zitten te gamen dan dat ze de liefde bedrijven.

Je zult er als FOK!ker misschien weleens van hebben gehoord, maar er schijnt dus zoiets te bestaan als seks. Maar het blijkt nu dat steeds minder jongemannen enthousiast worden van een potje rampetampen.

Voor een studie van de Universiteit van New York en de Rutgers Stichting is tweeduizend adolescenten het hemd van het lijf gevraagd over hun seksgedrag. Hieruit is gebleken dat het cliché van jongemannen die voortdurend aan seks denken, iets is uit vervlogen tijden.

Zo is het aantal jongeren dat al minstens een jaar niet heeft geneukt, gestegen van 11,7 tot maar liefst 15,2 procent. Onder de mannen tussen de 18 en 24 jaar is dit aantal zelfs gestegen van 18,9 tot maar liefst 30,9 procent. Dit in vergelijking met een soortgelijk onderzoek in 2019.

Het antwoord dat door vrouwen was gegeven op de vraag waarom ze zich minder laten uitwonen, is verrassend. Want hoewel vaak wordt gezegd dat je met voldoende drank iedere vrouw het bed inlult, blijkt juist alcohol de boosdoener te zijn waarom de dames minder snel van bil gaan.

Ook bij de mannen blijkt drank een belangrijke rol te spelen, op de voet gevolgd door gamen. Nog eens tien procent van de jongeheren gaf een ander reden op. Zij wonen nog bij hun moeder, en dat is nu eenmaal niet erg bevorderend voor je seksleven.