Van Aert sprint naar winst in openingsrit Tirreno-Adriatico

Na het succes van Jumbo-Visma in Parijs-Nice met Primo¸ Roglič heeft de Nederlandse ploeg ook in de Tirreno-Adriatico ook gewonnen. Wout van Aert won de openingsetappe in de massasprint. Hij won voor Caleb Ewan en Fernando Gaviria.

De eerste etappe in de Tirreno-Adriatico kende in de beginfase nog drie beklimmingen, maar de laatste negentig kilometer was volledig vlak en was het de eerste kans voor de sprinters in de Italiaanse rittenkoers.

De sprintersploegen lieten die kans niet onbenut en nadat de vroege kopgroep ruim op tijd werd ingelopen kon het peloton zich opmaken voor de eerste kans. Meerdere ploegen hielden hun sprinters goed van voren. Het was UAE-Team Emirates die het beste de sprint aantrok voor Gaviria, maar direct ging Van Aert er voorbij. De Belg van Jumbo-Visma hield in het vervolg van de sprint de sterk opkomende Caleb Ewan van zich af en boekte zijn eerste ritoverwinning van het seizoen. Ewan werd op gepaste afstand tweede en de derde plaats was voor Gaviria. Van Aert is ook direct de eerste leider in de Italiaanse WorldTour-wedstrijd.