FOK! Wat een weer: opklaringen, later wederom regen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend is het bewolkt maar droog, in het (noord)oosten zou eerst een mistbank kunnen voorkomen. In de loop van de middag gaat het van het westen uit regenen. In de avond breidt dit regengebied zich ook over het oosten uit. De maximumtemperatuur komt uit rond 9°C. De zuidwestenwind neemt in de loop van de dag toe naar vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar hard, 7 Bft.

In de nacht naar donderdag trekt de meeste regen naar het oosten weg. De minimumtemperatuur komt uit rond 7°C. De zuidwestenwind neemt verder toe naar vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft boven land en stormachtig, 8 Bft aan zee. Daarbij komen er in de westelijke kustgebieden zware windstoten van 75-90 km/uur voor.

Donderdagochtend gaat het nog wat harder waaien met boven land een krachtige tot harde wind, 6-7 Bft. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind stormachtig en aan zee mogelijk enige tijd stormkracht 9. Tevens komen er in de loop van de ochtend in het gehele land zware windstoten voor van 80-100 km/uur. In het westen en noorden kunnen er kortstondig mogelijk zeer zware windstoten van 100-110 km/uur optreden. In de loop van de middag neemt de wind vervolgens weer in kracht af. Verder is het wisselend bewolkt en kunnen er enkele buien vallen, later op de dag mogelijk met onweer, hagel en zware windstoten rond 75 km/uur. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. (Bron: KNMI)

Opklaringen na een natte dag (Foto: _UserName_)
Opklaringen na een natte dag (Foto: _UserName_)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.