Thierry haalt nieuw record, als eerste NL politicus een 'waarschuwing' op twitter

Twitter heeft een tweet van Thierry Baudet, lijsttrekker van Forum voor Democratie (FvD), over corona vaccinatie bestempeld als misleidend. Daardoor kan het bericht niet meer geretweet of geliked worden. Het is de eerste keer dat Twitter zo'n waarschuwing plaatst bij een tweet van een Nederlandse politicus.

Zondagavond scheef Baudet op Twitter "Voor de duidelijkheid: ik ga me absoluut niet laten 'vaccineren' tegen corona. Het risico van het virus is voor mij volstrekt verwaarloosbaar. (In 2020 stierven 151 mensen < 70 eraan). De bijwerkingen zijn heftig. En langetermijn-effect op immuunsysteem is volstrekt onbekend."

Onder de tweet van Baudet plaatste Twitter in het Engels de waarschuwing dat het bericht misleidend is. Forum voor Democratie lis het niet eens met het besluit van Twitter: "Als dat geen buitenlandse inmenging in de Nederlandse democratie is, wat dan wel?’’, tweet de partij van Baudet. "FVD wil een anti-censuurwet. Niet-strafbare uitingen op social media mogen niet worden gecensureerd.’’