Meisje beroofd in tunneltje, getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving in het Vredehoftunneltje in Hoorn. Een 16-jarige pizzabezorgster is zondagavond tussen half en kwart voor zeven onder bedreiging van een mes gedwongen geld af te staan.

Van de beroving is een burgernetbericht uitgegaan met het volgende signalement: 1 verdachte jongen van ongeveer 18 jaar oud, 1.80 meter, donker getint en kroes haar, gekleed in een rood trainingspak van het merk Nike. De tweede jongen was ongeveer 16 jaar oud, 1.70 meter, donker getint, gekleed in een blauwe Adidas trui en zwarte broek van hetzelfde merk, en witte sportschoenen van het merk Nike.

Na de beroving rende de man in het rode pak richting de Vredehofstraat en de man in de blauwe trui in de richting van het Risdammerhoutpark. De pizzabezorgster heeft aangifte gedaan. Haar is slachtofferhulp aangeboden.

De politie heeft na de melding een onderzoek ingesteld in de omgeving en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op weten wie bij de beroving betrokken is dan horen wij dat graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip.